NAGYGOMBOS JÁTÉKOS ROSÉ  2019

Halvány rózsaszínű bor, illatában sokféle piros bogyós gyümölcsöt, szamócát, cseresznyét, ribizlit fedezhetünk fel. A kortyban is ezeket érezni, mellettük izgalmas zöldfűszerességet és frissítő pomelót. Igazi populáris, könnyed, szerethető rozé.

Szőlőfajta: merlot, cabernet franc
Alkohol: 12%
Sav: 5,7 g/l
Maradék cukor: 1,5 g/l
Kiszerelés: 0,75 l

NAGYGOMBOS MOSOLY ROSÉ 2019

Halvány rózsaszínű, lilás árnyalattal. Visszafogott piros bogyós gyümölcsillatot érzünk a pohárban, ízében meggyet és fanyar ribizlit. A friss, vegetális és gránátalmás karakter kellemes üdeséget ad a bornak. Lendületes savai és jó egyensúlya miatt a bor a kékfrankos fajta elegáns jegyeit hozza.

Szőlőfajta: kékfrankos
Alkohol: 11,5%
Sav: 6,5 g/l
Maradék cukor: 1,0 g/l
Kiszerelés: 0,75 l

NAGYGOMBOS ILLATOS 2019

Gyümölcsös, fehér virágos aromát érzünk a pohárba szagolva, ízében fehér húsú őszibarackot, szőlőt, ananászt és lime-ot találunk, az ízeket a menta, és a fehér tea teszik még izgalmasabbá. Könnyed bor, élénk savakkal és kedves üdeséggel.

Szőlőfajta: tramini, sárga muskotály, cserszegi fűszeres
Alkohol: 11,5%
Sav: 5,6 g/l
Maradék cukor: 1,2 g/l
Kiszerelés: 0,75 l

NAGYGOMBOS KÖNNYED VÖRÖS 2018

Rubinszínű bor lilás reflexekkel. Illata intenzív és attraktív, tele gyümölcsökkel. Az ízében is érezni a meggyet, az áfonyát és a szilvát. Mellette édesfűszerek, boróka és vérnarancs teszik izgalmassá a kortyot. A nevéhez hűen kifejezetten karcsú, kedves, jó ivású bor.

Szőlőfajta: blauburger, cabernet franc, portugieser
Alkohol: 12,5 %
Sav: 5,0 g/l
Maradék cukor: 1,4 g/l
Kiszerelés: 0,75 l

BARTA ANNA GAMAY NOIR ROSÉ 2019

A bor halvány rózsaszínű. Illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett visszafogott fűszerességben jelenik meg a hordós érlelés. Ízében friss málnát, áfonyát és ribizlit érezni, mellettük mandarin és keleti fűszerek teszik izgalmassá. A korty krémessége, egy kis vanília és a kerek tanninok adnak újabb rétegzettséget a bornak. 

Szőlőfajta: gamay noir
Alkohol: 12%
Sav: 6,6 g/l
Maradék cukor: 1,5 g/l
Kiszerelés: 0,75 l

BARTA ANNA GAMAY NOIR ROSÉ 2018

A hordós és tartályos érlelésnek, valamint annak köszönhetően, hogy a készítés során időt adnak neki, a Barta Anna Gamay Noir Rosé több év után is megőrzi értékeit, még komplexebb lesz. Ez a rozé kategóriában nem megszokott tétel így igazán egyedi. A bor illatában a piros bogyós gyümölcsök mellett visszafogott fűszerességben jelenik meg a hordós érlelés. Ízében meggyet és ribizlit érezni, a rozét a gránátalma fanyarsága teszi üdévé, miközben egy kis vanília és tannin ad újabb rétegzettséget a bornak. 

Szőlőfajta: gamay noir
Alkohol: 11,5%
Sav: 5,1 g/l
Maradék cukor: 0,8 g/l
Kiszerelés: 0,75 l

 

BARTA ANNA HÁROM HORDÓ 2018

Rubinszínű bor lilás reflexekkel. Illatában erdei bogyós gyümölcsöket és édesfűszereket érezni. Ízében az áfonyán és a szedren kívül érett meggyet fedezünk fel, a gazdag aromavilágot fahéj és kis földes karakter egészíti ki. A cuvée kerek érzetű, sima tanninokkal, közepes savakkal. A bor komplex, és a gondosan válogatott hordóknak köszönhetően megőrizte gyümölcsös karakterét.

Szőlőfajta: kékfrankos, cabernet franc, zweigelt
Alkohol: 13%
Sav: 4,9 g/l
Maradék cukor: 1,6 g/l
Kiszerelés: 0,75 l